previous | next

Jan Boterenbroodstraat 42 Amsterdam, Oostelijk Havengebied

Asking price € 350.000 k.k.

Save property
This apartment is sold

Description

Dit goed ingedeelde appartement ligt op de derde, bovenste verdieping van een goed onderhouden complex. De Jan Boterenbroodstraat bevindt zich in een rustig, autoluw buurtje exact tussen het Oostelijk Havengebied en de Indische buurt, de Veemarkt, en het Cruqius gebied in. Dat laatste gebied wordt momenteel ontwikkeld tot een veelzijdige stedelijke buurt met woningen, bedrijven en voorzieningen, maar met behoud van veel originele industriepanden waardoor de buurt een authentieke uitstraling behoudt. Voor deze woning geldt: rustig wonen, maar de bruisende stad is vlakbij.
Het complex is gelegen in een van de autovrije straatjes in de buurt van het water waar ook nog plek is om een eigen bootje aan te leggen.

De woning is te bereiken via een stukje privé-galerij, waar een bankje en of stoelen geplaatst kunnen worden om er te genieten van de ochtendzon. Het appartement is zeer efficiënt ingedeeld, bij binnenkomst is er direct de grote gezellige woonkeuken, de woonkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning en geeft toegang tot het fijne balkon op het (zuid)westen. Er zijn twee grote slaapkamers en een keurige badkamer met douche, wastafel en ruimte voor de wasmachine. Het toilet is apart en er is ook nog een grote bergkast. Het appartement is uitstekend geïsoleerd en volledig voorzien van hardhouten kozijnen met dubbele beglazing. De huidige eigenaren hebben het appartement toen zij het kochten grondig gerenoveerd waarbij onder meer alle wanden zijn gestuct. Daarnaast hebben zij een fraaie laminaatvloer van extra brede delen gelegd door de hele woning, dit zorgt voor een rustige uitstraling.

De woning beschikt ook over een eigen berging in de onderbouw van het appartement. Er is ruim voldoende parkeerplaats en momenteel geen wachttijd voor een parkeervergunning.

Het Oostelijk Havengebied is een stedelijk woongebied in een waterrijke omgeving ('s zomers wordt er volop gezwommen). Het gebied grenst aan het centrum met onder meer de levendige Czaar Peterstraat (in 2015 uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland). Met tal van kleine bedrijfjes uit de creatieve sector, ateliers, koffietentjes en restaurants. Op loopafstand bevinden zich 'Panama', het 'Lloyd Hotel', winkelcentrum Brazilië, Amsterdam Roest, Theater Fabriek Amsterdam en Amsterdam Convention Factory, Brouwerij 't IJ en het Funenpark. Het oude centrum en Centraal Station liggen op enkele fietsminuten afstand. Ook ben je met tram 26 in drie haltes op het Centraal Station. Tramlijn 10 naar Artis, Rijksmuseum en het Leidseplein stopt om de hoek. De ring A10 is via de Piet Heintunnel in een paar minuten te bereiken. Vanaf de Zeeburgerkade zijn er talloze wandel- fiets en hardlooproutes mogelijk

Bijzonderheden:

- Zeer lichte en goed onderhouden woning
- Gerenoveerd in 2013
- Afgekochte erfpacht tm 2039
- !! Zeer voordelige afkoop erfpacht eeuwigdurend mogelijk voor € 5.225,--
- Goed functionerende Vereniging van Eigenaars
- Aan beide zijden vrij uitzicht over groen, mooie binnentuin en het water
- Makkelijk parkeren
- Gezellige woonkeuken
- Balkon op zuidwesten.
Read full description

Features

Transfer

Costs for care
€   125 p/m
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Upper-floor apartment
Construction type
Existing property
Year of construction
1988
Roof covering
flat roof

Surface Area and Volume

Usage area Living
71 m²
Building-related outside
5 m²
External storage space
5 m²
Gross volume
217 m³

Layout

Total number of rooms
3
Number of bedrooms
2
Number of bathrooms
1
Facilities bathroom
Shower, Washbasin

Energy

insulation
floor insulation, double glazing
Heating type
boiler
Hot water
boiler
Type boiler
HR combiketel
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
amsterdam
Section
A
Index number
20
Lot
8174
Ownership structure
Leasehold
Charges surrendered to
za 15/10/2039
Location
On a quiet road, By a waterway, In town or city centre, In a residential neighbourhood, Unobstructed views
View all features

All photos

Share this property